Ahududulu Limonlu Kek

ahududulu limonlu kek Malzemeler:
3.5 çorba kaşığı (margarin veya tereyağ)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı yağsız süt
1.5 çorba kaşığı tozşeker
2.5 çorba kaşığı un
225 gr ahududu
pudra şekeri
2 yumurta
2 limon
6 Kişilik


Yapılışı:Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın. Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın.
Bir kapta 3.5 çorba kaşığı margarini eritin. Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın. Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün.
190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun

1 yorum

  1. amanhem  

    11 Nisan 2009 13:54

    çok güzel bilgiler



En Son Tarifler

Son yorumlar